ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

Είναι η συνέχεια μιας ευρύτερης προσπάθειας διάδοσης πνευματικών κειμένων, στον χώρο του διαδικτύου Αυτή η προσπάθεια είναι ένας αυθόρμητος τρόπος επικοινωνίας που γίνεται από αγάπη, με σκοπό να γνωρίσουν όσοι επιθυμούν το πρόσωπο του Χριστού. Δεν είναι θρησκευτική προπαγάνδα που αντιβαίνει στο πνεύμα του Ευαγγελίου. Σέβεται την ελευθερία και τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Την εθνότητά του, τη γλώσσα του, την παράδοσή του Κυρίως παρουσιάζεται η ακρίβεια της ορθόδοξης πίστης και ζωής, ο θησαυρός τής λατρείας τής Εκκλησίας, η Πατερική ερμηνεία της Αγίας Γραφής και ιδιαίτερα η εμπειρική γνώση και κοινωνία με τον Θεάνθρωπο Σωτήρα μέσα από τη ζωή των Αγίων. Η επιδίωξη είναι, αυτή η αστείρευτη πηγή αγαθών να γίνεται γνωστή σε όσους την αγνοούν και διψούν το ύδωρ το ζων που είναι ο Χριστός, ο Θεός τής αγάπης, το φως, η αποκαλυφθείσα αλήθεια, η ζωή των ανθρώπων και ο Μοναδικός Σωτήρας. «Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος».

«Δεν ξεχνάω το καλό που μου κάνετε»!
Τι όμορφη έκφραση! Περικλείει αγάπη, ευγνωμοσύνη, ανθρωπιά. Η φράση αυτή ανήκει σε έναν πατατοπαραγωγό από το κάτω Νευροκόπι της Μακεδονίας. Στην μεγάλη κρίση πριν μερικά χρόνια, ζήτησε την βοήθεια των Λαρισαίων. Το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Λαρίσης τον βοήθησε να κάνει τρεις μεγάλες διανομές της παραγωγής του και να στηριχθεί οικονομικά στις δύσκολες ώρες που περνούσε.

Τώρα ήταν η σειρά του! «Δεν ξεχνάω το καλό που μου κάνετε, είπε, και τώρα θέλω να προσφέρω και εγώ μερικούς τόνους πατάτας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας». Έτσι μετέφερε ιδίοις εξόδοις 10 τόνους πατάτας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας».

Ο κ. Γιάννης από το κάτω Νευροκόπι Δράμας είναι, ευτυχώς, ένας από τους πολλούς Έλληνες που δεν ξέχασαν το φιλότιμο και την ανθρωπιά τους. Όλες αυτές τις ημέρες που θεομηνία έπληξε τις περιοχές της Θεσσαλίας. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που έστερξαν και βοήθησαν τους πληγέντες με όποιον τρόπο μπορούσαν.

Δεν χάθηκε το παν! Όσο υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, υπάρχει ελπίδα σ’ αυτήν την ταλαίπωρη πατρίδα μας.

«ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ», τ. 607