ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

Είναι η συνέχεια μιας ευρύτερης προσπάθειας διάδοσης πνευματικών κειμένων, στον χώρο του διαδικτύου Αυτή η προσπάθεια είναι ένας αυθόρμητος τρόπος επικοινωνίας που γίνεται από αγάπη, με σκοπό να γνωρίσουν όσοι επιθυμούν το πρόσωπο του Χριστού. Δεν είναι θρησκευτική προπαγάνδα που αντιβαίνει στο πνεύμα του Ευαγγελίου. Σέβεται την ελευθερία και τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Την εθνότητά του, τη γλώσσα του, την παράδοσή του Κυρίως παρουσιάζεται η ακρίβεια της ορθόδοξης πίστης και ζωής, ο θησαυρός τής λατρείας τής Εκκλησίας, η Πατερική ερμηνεία της Αγίας Γραφής και ιδιαίτερα η εμπειρική γνώση και κοινωνία με τον Θεάνθρωπο Σωτήρα μέσα από τη ζωή των Αγίων. Η επιδίωξη είναι, αυτή η αστείρευτη πηγή αγαθών να γίνεται γνωστή σε όσους την αγνοούν και διψούν το ύδωρ το ζων που είναι ο Χριστός, ο Θεός τής αγάπης, το φως, η αποκαλυφθείσα αλήθεια, η ζωή των ανθρώπων και ο Μοναδικός Σωτήρας. «Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος».

Ας τρέξουμε με αγάπη με πόνο και αγωνία στην Μητέρα όλων μας.Η έκπληξη της μάνας μεγάλωσε όταν ο ναυτικός γιος της της είπε ότι η ώρα που σώθηκε ήταν δώδεκα τα μεσάνυκτα.

Μια μάνα της οποίας ο γιος της ήταν ναυτικός είχε την καλή συνήθεια να σηκώνεται κάθε βράδυ στις 12 τα μεσάνυκτα και να διαβάζει την Παράκληση στην Παναγία για το παιδί της.

Εξοπλισμός εκκλησιών, δείτε τα προϊόντα μας

Αυτό το έκανε χρόνια και έτσι με αυτόν τον θυσιαστικό τρόπο άφηνε τον γιο της στην πρόνοια και στην στοργή της Κυρίας Θεοτόκου.

Κάποτε συνέβη ένα ναυάγιο στο οποίο κινδύνεψε το παιδί, ενώ πολλοί από το πλήρωμα χάθηκαν .

Όταν γύρισε ο γιος στη μητέρα του μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού, της μίλησε για την περιπέτεια του, για την αγωνία αλλά και για την θαυμαστή σωτηρία του.

Η έκπληξη της μάνας μεγάλωσε όταν ο ναυτικός γιος της της είπε ότι η ώρα που σώθηκε ήταν δώδεκα τα μεσάνυκτα.

Η ώρα της προσωπικής αγωνίας της μάνας, η ώρα της θυσιαστικής της αγάπης και των προσευχητικών δακρύων της.

Και στο χώρο όμως του Ναού γίνονται καθημερινά Ακολουθίες Θείες Λειτουργίες, Εσπερινοί, Παρακλήσεις, Προσευχές, κλπ για τη σωτηρία του κόσμου, για τα προβλήματα των ανθρώπων αλλά και για επιτυχία των παιδιών μας αυτές τις μέρες και την εξ ύψους ενίσχυση τους.

Και είναι καλό, αναγκαίο και ωφέλιμο. Όμως, μήπως, περιμένουμε να λειτουργήσουν μαγικά όλα αυτά για το καλό των παιδιών; Μήπως πρέπει να κάνουμε και ένα επόμενο βήμα;

Το βήμα που έκανε η μάνα της πραγματικής ιστορίας είναι ο κόπος και η θυσία για το παιδί της.

Χάλασε τον ύπνο της και την ησυχία της για το καλό του. Ας μην μείνουμε σε κάποιες τυπικές θρησκευτικές ενέργειες. Ας τρέξουμε με αγάπη με πόνο και αγωνία στην Μητέρα όλων μας.

Όταν η προσευχή ξεφύγει από τα πλαίσια της άνεσης, τότε είναι πιο δυνατή και πιο αποτελεσματική.


Από την Ενορία του Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών-ΔΙΑΚΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΜΠΕΡΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝΜΑΙΟΣ 2013 – ΕΤΟΣ 13ο – ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 652